Roliga & Stimulerande appar

Nu med Euros i fotboll är det många som letar efter odds i fotboll medan de streamar. Går att hitta massor av spelappar och streamingappar för dessa ändamål. Vi befinner oss i en mobil era där den digitala utvecklingen har gjort att det mesta kan skötas med hjälp av våra mobiler. På grund av detta spenderar vi allt mer tid med våra mobiler vilket i sin tur har gett upphov till ett enormt utbud av mobila applikationer, så kallade appar. Det finns appar till i princip allting – bankärenden, scanna dokument, lära sig språk och spela spel. Här kan du läsa mer om roliga appar i olika kategorier.

Språkinlärning

Att lära sig grunderna i ett nytt språk har aldrig varit lättare eller roligare. Glöm de tråkiga grammatikböckerna från gymnasiet. Nuförtiden kan du ladda ned en språkapp, exempelvis Babbel, HelloTalk eller Duolingo, när du vill lära dig främmande språk på ett innovativt sätt. Oftast utgörs dessa appar av olika kunskapsnivåer och har inslag av gamification. Med andra ord känns det som att du spelar ett spel när du i själva verket lär dig ett nytt språk. De passar särskilt bra för vokabulär och enkla fraser, men du kan behöva komplettera dessa med en grammatikbok.

Träna hjärnan & allmänbildning

Om du har lite dötid och vill göra något vettigare än att scrolla Instagram bör du ladda ned appar som tränar hjärnan eller är allmänbildande. Appar som stimulerar minnet och logiskt tänkande är bra för människor i alla åldrar, inte minst äldre och pensionerade människor som inte får den biten stimulerad i arbetslivet eller i skolan. Några av de populäraste är Elevate, Brain Trainer Pro och Lumosity. Dessa appar skiljer sig åt, men alla ger roliga övningar för att förbättra din logiska förmåga eller ditt minne.

När det gäller appar för allmänbildning finns det många. Det vanligaste är att ladda ned appar med quiz, exempelvis Quizbattle eller The Best Quiz, och allmänbilda sig genom att spela. Fördelen med frågesport är att det passar alla åldrar och att du kan välja de kategorier som intresserar dig.