Några tramsiga appar för den som vill tänja på gränserna

Antalet appar bara växer sig allt större. De flesta har ett nyttigt innehåll och är både lärande och intressanta. Men så har vi då dessa uppstickare som man undrar om utvecklaren bakom dem drabbades av kortslutning i huvudet när han/hon skapade dem. Här kan du ta del av några helknäppa appar som kan vara värda att ladda ned bara för att…

Free for fun – reta din omgivning med galna ringsignaler

Humor är roligt och det lönar sig att vara lite barnslig ibland för att lätta upp stämningen och få folk med en kvast i baken att slappna av lite mer. Ladda ned Free for fun-appen och förse din telefon med helt galna ringsignaler så att grannen på tunnelbanan baxnar eller få din sura partner att dra på smilbanden igen. Testa Crazy Laugh, Crazy Drums eller At the Dentist. Det finns även roliga julsånger som kanske inte är helt rumsrena – något att liva upp den stackars personalen i butikerna inför julen med, som ständigt måste plågas av den traditionella julmusiken med Christer Sjögren eller Carola. Du kan också välja att vara extremt barnslig och ladda ned en rap eller två från listan och få folk att tro att det var de!

Jorå så att eeehh…

Social Ant

Har du blivit trött på de vanliga teckensnitten som syns överallt och får dig att gäspa? Nu finns Social Ant – en app med helknäppa teckensnitt att förse din grafiska design med, eller för att ha lite extra skoj med dina chatt-vänner på sociala medier. Appen är tillgänglig för iOS-enheter. Den ger även olika sorters filter samt förmågan att skapa unika kollage. Med tanke på namnet Social Ant, är denna applikation främst gjord för sociala medier, men kan användas lite här och var om man önskar.

iPoop

Okej, nu har vi sjunkit lågt, men någon måste ju göra det också ibland. Detta är nämligen en app som studerar var du och dina kompisar senast gick på toaletten. En sak är dock smart med appen som delger information om de närmaste toaletterna i omgivningen – något som är bra om du vistas någonstans där du inte känner igen dig, är på resa etc. Du kan även ge kommentarer på olika toaletter i området för att ge dem betyg i renlighetsgrad osv. Ja, om man inte har något annat för sig så…

Not Hotdog

Man kan undra om den som använder denna app faktiskt är riktigt klok. För det går nämligen ut på att identifiera en varmkorv som en varmkorv eller möjligtvis någonting annat. Appens tillverkare inspirerades av tv-serien Silicon Valley och den app som användes däri – SeeFood. Nu har Not Hotdog skapats för att se om varmkorven som ligger på bordet verkligen är en varmkorv och inte en sko eller något annat. Inte direkt en nyttig app, om man säger så.

Jodel

Jodel är en app där användaren helt anonymt kan dela inlägg och bilder för att sedan få dem betygsatta av alla som befinner sig inom en mils radie. Den har främst använts av studenter, men har även andra trogna användare. Det kan röra sig om inlägg som “ska jag spendera kvällen med Karin eller Sofie?” eller “vad ska jag äta ikväll?”. En ganska onödig app men kanske rolig om man vill ha snabb feedback på något utan att säga vem man är. Jodel har utnämnts till den “lokala” appen där man kan skaffa sig vänner trots att man är helt anonym och inte ens har ett användarnamn.

Libra – kontrakt för att ha sex!

Denna app är helt ny och förmodligen den sjukaste som existerar och självklart en nyck som någon “försvarsadvokat” fått i kölvattnen av #metoo. Den går ut på att ett par som ska ha en sexuell förbindelse samtycker och skriver under ett avtal genom bank ID. Dock är det inte lönt att man ångrar sig under samlaget, för kontraktet får inte brytas. Man kan fråga sig hur det hela tas upp av den ena parten? “Jo du sötnos, jag vill verkligen ha dig men du får faktiskt ta och skriva under först här, så att du inte kan anklaga mig för våldtäkt senare”. Bra början på ett förhållande…

Undrar om det finns en app för att få en person som lovat att ringa efter sex också kan skriva på att han/hon gör det? Kanske vore en idé!