Information om App Store

Den här artikeln redogör för App Store, dess funktion, pris och så vidare.

Vad är App Store?

App Store är en tjänst från medieföretaget Apple Inc. För att kunna använda App Store måste man vara innehavare av ett Apple-ID som fungerar som ett konto och legitimation för personen i fråga. När man sedan är innehavare av ett användarkonto måste man ha hårdvaran för att kunna använda tjänsten, en iPad, iPhone eller iMac samt Macbook. Det finns hårdvara i olika prisklasser men gemensamt för iPad och iPhone är att man uteslutande använder sig av fingrarna för att använda App Store. När man använder en Mac-dator pillar man ju på tangentbordet som på vilken annan dator som helst.

Vad är syftet med App Store?

App Store kan enkelt uttryckt påstås vara en portal eller samlingskälla för applikationer. Istället för att apptillverkarna ska göra reklam för sig själva och släppa applikationen på egen hand så fungerar App Store som en smidig lösning. Användaren slipper leta efter applikationer utan någon som helst hjälp samt slipper göra ett användarkonto för varje enskild applikation. Det senare skälet styrks av att folk i gemen inte kan hålla reda på så många användarkonton eller vill spendera tid på petitesser.

Fördelar med App Store

  • Gränssnittet är enkelt och mycket användarvänligt. Alla, från små barn till pensionärer kan använda sig av App Store. De som har svårt att använda händerna kan ta hjälp av röstfunktionen Siri som man ber om att få hjälp eller att utföra någon uppgift.
  • Troligtvis är App Store den mest använda applikationsbasen över hela världen. Målgruppen är så pass stor att tillverkarna anpassar sina appar till App Store och försöker sälja in konceptet till Apple.
  • Du slipper leta efter applikationer direkt från tillverkarna. App Store fungerar som en smidig mellanhand för konsumentens skull.
  • Det kostar ingenting att använda App Store så tillvida att man inte väljer att köpa en app. Ibland kan man få extra förmåner eller bonusar om man väljer betalversionen av en app istället för gratisversionen av densamme.
  • App Store kan användas på fyra plattformar; mobiltelefonen, läsplattan, den bärbara datorn samt den stationära datorn. Vilken plattform du vill använda dig av beror på ditt behov, ditt kapital och dina preferenser. Mobiltelefonen tar man oftast med sig överallt medan den stationära datorn är just stationär och konstant står på skrivbordet i arbetsrummet.

Nackdelar med App Store

  • Kan inte användas till datorer eller mobiltelefoner som inte säljs av Apple.
  • Appar kan kosta och det är inte säkert att alla har råd med alla appar, man kan då behöva jämföra konkurrerande appar och deras förmåner mot varandra.
  • Du ger din information till Apple och de kan använda den informationen i sina databaser för att försöka styra och påverka dina beslut.